Scrooge

I am singing and dancing in the Musical theatre – Wintershow Scrooge!

A unique show of Charles Dickens’ famous Christmas carol; A Walk through the parc where all the scenes of  Scrooge’s life are performed at the different locations of the Zuiderpark. A Familyshow.

Scrooge is an initiative of the Zuiderparktheater Den Haag.
Text: Marian Pankow
Director: Arne Sybren Postma

Dates: 23 until 28 december 2017
Location: Zuiderparktheater Den Haag

I am performing the spirit of Scrooge in the scene where he is dying, and death comes and gets him.

I sing his thoughts and feelings while he is dying with the dramatic aria ‘Ebben n’andro lontana’ from La Wally from Catalani. ( with a dutch text). I start singing, sitting of the shoulder of one of dancers who is death.. and then I dance with him while I am still singing, and death finally calls me…

Review

In december 2017 zong ik in de Voorstelling ‘Scrooge’van het Zuiderparktheater, regie Arne Sybren Postma.

Nog een stukje uit de recensie van HNU.NU:

“Een prachtig in gerichte scene waar scrooge de dood in de ogen keek en met zijn vergankelijkheid werd geconfronteerd vond plaats op een open plek met mooi uitgelichte bomen, dansers in het wit, kruizen op de achtergrond en de percussionist die een donkere toon aansloeg. Daarbij kwam dan ook nog de bijzondere performance van Suzanne Roels die op de schouder van haar medespeler een operanummer helder zingend ten gehore bracht in de frisse buitenlucht”

Recensie van de voorstelling ‘Scrooge ‘ in de www.deHofpas.nl waarin onze grafscene ook is genoemd.
‘Zoals bijvoorbeeld in de indrukwekkende grafscene met dansers op percussiemuziek en schitterende zang, die Scrooge met zijn sterfelijkheid confonteert’.

Verder kwam er ook nog een persoonlijke reactie van Henk Derksen, die ik graag wil vermelden, met mijn stuk erbij.

*Afgelopen week kwam de prachtige mail binnen van Henk Derksen naar aanleiding van mijn optreden optreden bij de voorstelling ‘Scrooge’ in het #Zuiderparktheater in DenHaag, waar ik de aria ‘Ebben ne andro lontana’ uit La Wally van Catalani zong met Ned. vert.van #MarianPankow in de Grafscene van Scrooge. Ik zong deze in de open lucht, zittend op een schouder van danser #ThamiFisher, die net samen met 3 andere dansers van #FlowPerformingArts een prachtige dodendans had gedaan op percussiemuziek van #LodewijkBles.

Ik heb deze onderstaande mail met zoveel dankbaarheid ontvangen voor de herkenning.

Message:
Ik was vrijwilliger in Scrooge rond Kerstmis 2017 in Den Haag en
hoorde de try out bij de grafscene, waarvan uw gezang mij raakte. Ik herkende La Wally en u stond open voor mijn reactie na afloop. Zo was het.
Na de première op het toneel deelden we zelfs belevingen, een blij moment. Nu, het is al weer na nieuwjaar, luister ik diverse versies van die aria van grootheden (Youtube). Mijn uiting nu aan u: zoveel grootste interpretaties van dit veeleisende zangstuk, zoveel verschillen ik in hun benadering hoor: tekstuele nadruk, tonaal, dramatisch.
De uwe bracht mij herkenning, of beter uitgedrukt, troost. Troost voor een onbestemd gevoel van verdriet dat zich door uw weergave erkend voelde. Dank aan Catalani en nog meer dank aan uw vertolking, welke voor mij helend werkte. Ik erken ook uw moed om deze aria in winterse omstandigheden te willen (en kunnen) zingen. Hulde! Hulde!
Dank je wel!

Henk Derksen.