Suzanne Roels, sopraan/actrice

Al jarenlang bundelt de sopraan en actrice Suzanne Roels haar liefde voor opera en theater om bijzondere voorstellingen en concerten te geven, zoals A Soul’s Journey, L’amour con passion, STORIE D’AMORE, Les Bijoux, In de ban van de Roos, Concert in Heaven, Song to the Moon, en haar zelfgeschreven Sprookjesconcert over een piraat en drie prinsessen: Hilaria, Dramaria en Lalaria. Humor, drama en ontroering wisselen elkaar af in deze voorstelling vol aria’s, liederen en meer.

Na een jaar Toneelschool Maastricht studeerde Suzanne af in Engeland aan de Guilford School of Acting, waar ze zangles kreeg van de bekende operazangeres Maureen Morell. Terug in Nederland acteerde ze in diverse toneelstukken, soaps, commercials en films en bekwaamde ze zich via workshops en masterclasses in binnen- en buitenland bij vocalisten van naam en faam. Ter uitbreiding van haar vocale inzicht volgde ze ook meerdere seminars aan het Lichtenberg Institut für angewandte Stimmfysiologie in Duitsland. Suzanne werkte met operaregisseuse Elsina Jansen en studeerde bij David Wilson Johnson en Linda Rands. Tegenwoordig studeert ze bij de mezzosopraan Christa Pfeiler.

Suzanne treedt al jaren op en geeft regelmatig concerten en recitals met de pianist Maarten Hillenius. Ze zong in ‘Scrooge’van Zuiderparktheater DenHaag, Grachtenconcert OudZuid, Nazomernachtlicht Overveen, Cromhouthuis, opening van Sail Amsterdam; op de Parade, Prins Bernard Cultuurfonds, Zeemeerminnententoonstelling Teylersmuseum; het Paauw Vijver Concert in Wassenaar, Weilandconcert op Landgoed De Haere, De Brabantse Dag, en met haar zelfgeschreven Sprookjesconcert in schouwburgen, kerken en kastelen en meer…

Suzanne Roels heeft een brede achtergrond met zang, dans en toneel, die terug te zien is in haar creaties als de Hoge C-Meermin, de Engel, en de Venetiaans gemaskerde Donna Suzanna, waarmee ze een breed publiek laat genieten van de prachtige operamuziek.

*In november 2013 verscheen ‘Les Bijoux’, haar CD met Franse liederen van
Fauré, Chausson, Hahn en Duparc. Begeleid door pianist Maarten Hillenius. Ter voorbereiding op de cd werkten zij met Ruldolf Jansen en Robin Bowman (U.K.).

*In september 2015 bracht Suzanne een nieuwe voorstelling: ‘De Kracht van het Hart’,

samen met vertelster Pauline Seebregts en pianist Gilbert den Broeder.

*In Maart 2016 verscheen 4 STORIE D’AMORE op youtube bij Suzanne Roels Canal.

*In November 2018 presenteert Suzanne haar nieuwe Onewoman show ‘A Soul’s Journey, een verhaal met Opera, dans en Shakespeare monologen, in het Engels, met pianist Maarten Hillenius, regie Kevin Bennett en choreografie Sophia Maria Kienhuis in het Tobaccotheater in Amsterdam.

053
052

Foto’s: Sanne Prins